Cultureel Midden-Drenthe

Het verhaal

Het thema: Vrijheid

Midden-Drenthe mag zich culturele gemeente van Drenthe noemen vanaf april 2019 tot en met oktober 2020. Het thema is Vrijheid. Een thema dat verbindt en inspireert! Vrijheid is onmisbaar voor het beoefenen en beleven van kunst en cultuur. Samen laten we zien wat vrijheid betekent. Daarom verbinden we ook de slogan ‘Laat het zien’ aan onze titel van culturele gemeente.

We zijn trots op alle organisaties en inwoners die hebben bijgedragen aan de voorbereidingen. Zij gaan alles op alles zetten om jou te laten genieten van het culturele jaar. Wij wensen jou veel mooie ervaringen toe!

Mieke Damsma, burgemeester                       Dennis Bouwman, wethouder cultuur

 

Het logo

Pipi Langkous, wie kent haar niet? Een vrijgevochten meisje met lef, vrolijk en beweeglijk. Onder andere het karakter van Pipi is gebruikt voor het ontwerp van het logo van culturele gemeente. Vrijheid heb je in alle soorten en maten en laat zich niet vangen in strak omlijnde bewoordingen en beelden. Daarom heeft de gemeente gekozen voor dit veelkleurige en beweeglijke beeld. We zijn er ondersteboven van!

Aan het logo is een zin toegevoegd: “Laat het zien”. We zijn trots op alle evenementen die worden georganiseerd in het culturele jaar. Evenementen die, groot of klein, gezien mogen worden!