Cultureel Midden-Drenthe

East Side Story – Aan de andere kant

Datum 31 Mei 2023 - 12 Juni 2023

East Side Story

East Side Story is een avondvullende theaterbelevenis op drie verschillende plekken. Je maakt een theatrale en muzikale reis van voormalig kamp Schattenberg in Westerbork naar de Molukse wijk in Bovensmilde. Een avond vol muziek, dans en heerlijk eten. East Side Story is een unieke voorstelling die je niet wilt missen!

East Side Story gaat over liefde. Maar ook over strijd en acceptatie. Over humor en tragiek. Vanuit Moluks én Nederlands perspectief. Een spectaculaire afsluiting met visuele vondsten, muziek, zang en dans. Opgevoerd door professionele acteurs en amateurspelers. Een verhaal van nu over mensen uit de Oost. Een verhaal over de tweede en derde generatie en hun toekomst.

Culturele jaar

Dit project komt voort uit het culturele jaar van Midden-Drenthe, is een samenwerking met het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Stichting Molo-Oekoe in Bovensmilde en is te zien van 31 mei t/m 12 juni 2023.

 

Ga naar TICKETS

Klik hier als je wilt meedoen aan deze theaterproductie 

Meer info: www.gedeeldeverhalen.nl   of   www.adak-theater.nl

 

Aan de Andere Kant

Aan de andere kant (ADAK) is een theaterproject over de gedeelde Moluks-Nederlandse geschiedenis. Over hun komst naar Nederland, hun jarenlang verblijf in woonoorden. Over verbroken beloftes en acties. Over de impact die deze acties op hen en op andere Nederlanders heeft gehad. Over het perspectief en de beleving van beide kanten. En over verzoening.

Aan de andere kant begon in september 2018 met de eerste voorstelling in een drieluik. De voorstelling, Een tijdelijk verblijf, werd gespeeld in drie Molukse kerken in het Noorden van Nederland en was iedere avond uitverkocht. In september 2019 vond de tweede voorstelling plaats. Waar Een tijdelijk verblijf het verhaal vertelde van ex-KNIL-soldaat Theus Melanesy en zijn vrouw Gabriella, was Buitenspel vooral gericht op hun kinderen, Sarah en Bennie, die in de onstuimige jaren ’70 hun weg moesten vinden naar de volwassenheid. In juni 2020 wordt het verhaal van de fictieve familie Melanesy afgesloten met een grote voorstellingenreeks op het terrein van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar zich na de oorlog één van de grootste Molukse woonoorden bevond: Schattenberg. 

Aan de andere kant vertelt persoonlijke verhalen met respect en humor en een grote mate van herkenbaarheid. Niet om tot een exacte reconstructie te komen van het verleden, maar om de beleving en herinneringen een plek te geven. Dat gebeurt zonder een kant te kiezen: bij ADAK vormen Molukkers en Nederlanders, jongeren en ouderen, één grote familie. Met een mix van professionele acteertalenten, amateurspel, film, muziek en zang wordt een dialoog gestart in huiskamers, schoollokalen en vooral ook in de publieke ruimte.

     

www.gedeeldeverhalen.nl

www.adak-theater.nlVoor meer informatie: klik hier