Cultureel Midden-Drenthe

Aan de andere kant (ADAK)

Datum 22 Mei 2023 - 04 Juni 2023

Aan de andere kant, deel 3

‘Aan de andere kant’ is een 3-delig theaterproject op bijzondere locaties in Noord-Nederland over de gedeelde Moluks/Nederlandse geschiedenis. In het culturele jaar van Midden-Drenthe wordt de derde en laatste voorstelling opgevoerd die als ondertitel ‘De Vlucht van Kaketoe’ meekrijgt.

Het derde deel, dat op zichzelf staat en los van de andere twee delen kan worden gezien en begrepen, bouwt wel voort op de eerste twee delen. Zowel inhoudelijk als qua organisatie. In het eerste deel wordt het verhaal neergezet van het gezin van de KNIL-soldaat Theus en zijn vrouw Gabriela. In het tweede deel komen hun twee kinderen naar voren en hun Nederlandse leraar. In het derde deel wordt het verhaal verbreed en wordt de Nederlandse kant verzwaard. We zijn dan beland in het heden, met een terugblik op de acties en de gevolgen daarvan, inclusief verwijzingen naar conclusies uit de eerste twee delen.

Deze productie is een samenwerking met het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Stichting Molo-Oekoe in Bovensmilde en is te zien in 2023.

Voor meer info zie: www.gedeeldeverhalen.nl of www.adak-theater.nl

verwachte speeldata (onder voorbehoud van wijzigingen):

Try out 22 mei
Try out 23 mei
24 mei
25 mei
26 mei
27 mei
28 mei

31 mei
1 juni
2 juni
3 juni
4 juni

 

     Voor meer informatie: klik hier