Cultureel Midden-Drenthe

Dinerlezing Paula Laning

Datum 26 Juni 2019 Prijs € 10,00

Dinerlezing Paula Laning,

Debuutroman “Als zelfs je naam niet van jou is”

Locatie: Restaurant Meursinge, Westerbork

 

Lysbeth, vrouw van een varkensboer, woont met haar gezin in een kleine boerengemeenschap. Op een dag vindt ze in haar brievenbus een kladje met daarop een verontrustende boodschap over haar man en schoonfamilie.

Ze dwingt hen tot het blootleggen van hun geheimen. Daarmee vallen al haar zekerheden weg.
Moet ze haar normen en waarden bijstellen om haar huwelijk te redden? En hoe open moet ze zijn over haar eigen geheimen?

Paula Laning (1960, socioloog) is coach in werkplezier en schrijft over levensplezier. Daarover heeft ze eerder drie blogbundels gepubliceerd. Tegelijk met haar debuutroman “Als zelfs je naam niet van jou is” komt ook haar vierde bundel uit, deze keer met zkv’s, zeer korte verhalen: Van schrijfplan tot debuutroman in 40 41 zkv’s.

Paula zoekt de verhalen achter de mens. Wat maakt ons tot wie we zijn? Dat onderzoekt ze in haar coachgesprekken en in wat ze schrijft, waarbij ze haar kracht combineert met haar kwetsbaarheid. En dat alles met een lach en een flinke dosis relativeringsvermogen: Want wie om zichzelf kan lachen, heeft eindeloos veel lol.

Paula Laning is inwoner van onze gemeente. Ze heeft voor het eerst in haar carrière als schrijver nu een roman voltooid. Als boekhandel geven we haar natuurlijk graag ons podium om die roman te presenteren.

De lezing staat in het teken van Vrijheid, het thema van de Gemeente Midden-Drenthe als culturele gemeente van Drenthe. Het eerste exemplaar van het boek wordt aangeboden aan wethouder Anique Snijders.

Vrijheid beleef je samen, met wederzijds respect, onderlinge saamhorigheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ook als je lijnrecht tegenover elkaar staat, zoals dierenactivisten en boeren. Is het mogelijk om dan toch met elkaar in gesprek te komen en een dialoog aan te gaan?

De kosten voor de dinerlezing zijn € 25 per persoon inclusief het tweegangen-diner en koffie of thee.

U kunt zich ook alleen voor de lezing opgeven. Kosten € 10 per persoon.
Inloop is vanaf 18.30 uur. Het diner begint om 19.00 uur. De lezing om 20.00 uur.

Kaarten zijn te bestellen via de link:

https://www.hetlogboek.org/portfolio/culturele-agenda/