Cultureel Midden-Drenthe

Drents filmproject ‘Vrij’

Datum 10 September 2020 - 04 September 2020

“De levens van drie jonge mensen, elk op hun eigen manier niet vrij in hun leven, elk op een
ander moment in de geschiedenis, komen samen op een bijzondere plek waar ze voor het
eerst en soms voor het laatst vrijheid zullen voelen, een gevoel dat hun toekomst zal
bepalen.”

Deze verschillende levens zijn straks te zien in een speelfilm van zo’n 50 minuten en is te zien op meerdere plekken in Drenthe, waaronder Midden-Drenthe. Het thema vrijheid wordt in deze film vanuit verschillende invalshoeken belicht, juist om herkenbare situaties bespreekbaar te maken. De film heeft ook raakvlakken met andere maatschappelijke thema’s tegen de achtergrond van vragen als: Welke vormen van onderdrukking zien wij in Nederland? Hoe wordt vrijheid in Nederland beleefd? Is vrijheid vanzelfsprekend? Hoe kan je vrijheid doorgeven?

De locatie waar de film wordt opgenomen is nog niet bekend. Inmiddels zijn de namen van de hoofdrolspelers wel bekend! Acteurs Teun Stokkel (Het gordijnpaleis van Ollie Hartmoed, Monk), Isis Cabolet (De gelukkige huisvrouw, Keizersvrouwen) en Sem van Butselaar (De IJslandbende) spelen de hoofdrollen in het korte Drentse filmdrama Vrij.

De pre-productie van de film is al van start gegaan.

Meer info: www.hellenthalstudios.com

Er komt nog een speciale Facebookpagina. Zodra die in de lucht is, laten we je dat op deze site weten!Voor meer informatie: klik hier