Cultureel Midden-Drenthe

‘Gedenken met Bach, een ode aan de doden’ door Bach Cantate Koor Salland en Ensemble

Datum 26 Oktober 2019 Prijs € 5,00
Aanvang 8:00 pm

Een ode aan de doden. Mensen die we graag zagen en die ons graag zagen. Die nog altijd in ons hart zijn. Onvergetelijk voor ons. Op zaterdag 26 oktober willen we hen gedenken in woord en muziek. Dan zingt het Bach Cantate Koor Salland o.l.v. dirigent Leendert Runia in de sfeervolle ruimte van Stefanuskerk te Westerbork. Begeleid door solisten en een muzikaal ensemble worden van Johann Sebastiaan Bach diverse werken uitgevoerd o.a. de bekende Actus Tragicus (Cantate BWV 106) en het slotkoraal van de Johannes Passion. Muziek en zang worden verbonden door passende teksten uitgesproken door ds. Melle Leffers en muzikale intermezzo’s. De ervaring leert dat Bach veel mensen aanspreekt over grenzen van kerk, geloof en levensbeschouwing heen. Dit concert wordt ondersteund door Uitvaartvereniging Westerbork e.o. en gesponsord door lokale ondernemers.

Jongeren tot 21 jaar hebben gratis toegang. Ouderen in het Derkshoes worden door middel van een beeldverbinding in staat gesteld het concert mee te maken.

Aanvang: 20.00 uur.
Verkoop kaarten a € 5,00 voor aanvang concert.

Om kaarten te reserveren: stuur een mailtje met uw naam, woonplaats en het aantal toegangskaarten vóór 25 oktober naar stefanuskerkwesterbork@gmail.com.  De kaarten dienen op 26 oktober vóór 19.40 uur te zijn afgehaald zijn in de kerk. Vanaf 19.15 uur is de kerk open.