Cultureel Midden-Drenthe

Theater: ‘Oh, laat mij maar dansen…’

Datum 17 November 2019 Prijs € 12,50
Aanvang 3:00 pm

Zondag 17 november 2019 om 15.00 uur zal het stuk ‘Oh, laat mij dansen…’  in de Waterstaatskerk, Hoofdweg 186, in Bovensmilde  gespeeld worden. Het stuk is nu 5x in Enschede opgevoerd, steeds met volle zalen; en de maaksters, tevens speelsters, Marion Gerverdinck en Harriët Bergsma gaan ervan uit dat ook in de omgeving van Bovensmilde geïnteresseerden zijn. Dit is inmiddels hun derde stuk.

Belicht wordt de verhouding tussen  een (Indische) moeder en dochter, verstrikt/verstikt in de ellende ‘van vroeger’. In de kranten is er de laatste maanden weer veel aandacht voor de Indische Nederlander: Hun herkomst, hun omstandigheden bij aankomst, hun vermogen tot assimilatie. Dat is slechts één kant. Een buitenkant. De voorstelling richt zich voornamelijk op de gevolgen van het ‘Indische verhaal’ binnen het gezinsleven. Later, wanneer dat gezin zijn leven in Nederland leeft. Dit alles wordt bezien vanuit de ogen van de dochter. 

Reacties van het publiek: ‘Ruim een uur ademloos gekeken’; ‘indrukwekkend’; ‘ik zag de verhouding met mijn eigen broers en zussen terug’; ‘nu eindelijk begrijp ik iets van mijn (Molukse) vrouw; ‘al die boeken, hiervóór gelezen, konden dat niet bewerkstelligen!’

We praten na de voorstelling graag met u na!

Meer informatie en kaarten à € 12,50 via: www.oersprong-theater.nl of direct via: mariongerverdinck@gmail.com

 

Foto: studio www.moonieq.nl