Cultureel Midden-Drenthe

DEELNEMERS GEZOCHT! documentaire VRIJHEID IN DE BROEKSTREEK

Datum 17 Maart 2021 - 30 Juni 2021

Een documentaire voor, door en over de inwoners van De Broekstreek
(Balinge, Garminge, Mantinge, Mantingerdijk – Midden-Drenthe)

Als je je ogen dicht doet, en je denkt aan jouw dorp… Welke plek geeft je dan het meeste een gevoel van vrijheid?
Drents Jeugdtheater Garage TDI initieert in het kader van de Culturele Gemeente Midden-Drenthe een prachtig en verbindend documentaire-project , met in de hoofdrol de inwoners, jong en oud, van de drie dorpen van de Broekstreek in Midden-Drenthe. In het voorjaar 2021 gaan we met elkaar een inhoudelijk en kunstzinnig proces aan, waarin we samen de vraag onderzoeken: Wat betekent vrijheid voor jou in relatie tot de omgeving en tijd waarin je leeft?

Iedereen is welkom om mee te doen!
Je kunt op basis van je eigen interesse, voor of achter de schermen, een rol vervullen.

Samen met inspirerend gespreksleider Kristof Van Rossem, theatermakers Céline Hoex en Roel Tichelaar, videomaker Demi Tanalepy en projectleider Jos van der Werff verzamelen we ideeën, gedachten en ervaringen ten aanzien van de centrale vraag. Alle inbreng is welkom. We organiseren groepsgesprekken, onderlinge interviews en verscheidene workshops. Alle ideeën worden vervolgens tot verbeelding gebracht in een kunstvorm die je zelf kiest. Denk hierbij aan theater, muziek, beeldende kunst, fotografie, verhaal, performance of poëzie.
Al deze elementen komen samen in de documentaire die een inkijkje zal geven in het leven in de Broekstreek. Natuurlijk zullen we hierbij te allen tijde rekening houden met de dan geldende maatregelen rondom het coronavirus.

Voor informatie:
Jos van der Werff (Broekstreker en samenwerkingspartner Garage TDI)
Email: vrijheidindebroekstreek@garagetdi.nl
Telefoon: 06-46084668