Cultureel Midden-Drenthe

Termijn subsidieaanvragen voor culturele initiatieven verlengd tot 1 juni a.s.

Sinds 5 maart jl. is het mogelijk om voor 2020 nog één keer een subsidieaanvraag te doen voor culturele initiatieven, ideeën, projecten en/of evenementen. Deze aanvraagtermijn zou aflopen op 9 april a.s., maar door de huidige situatie rondom het coronavirus is besloten de termijn te verlengen tot 1 juni a.s. De gemeente Midden-Drenthe wil er op deze manier voor zorgen dat er (hopelijk) vanaf dit najaar weer met volle teugen genoten kan worden van alles wat cultureel Midden-Drenthe te bieden heeft.

Midden-Drenthe mag zich sinds april 2019 tot het najaar van 2020 dé culturele gemeente van Drenthe noemen. Met in de afgelopen maanden 32 kleinere en grotere evenementen waar ruim 11.000 bezoekers op af kwamen, kan gesteld worden dat het heeft gezorgd voor nieuwe culturele energie. Wethouder Dennis Bouwman is blij met dit effect: “Ondanks de huidige onzekere situatie willen wij deze energie en het enthousiasme graag behouden. Wij zijn ontzettend trots op alle culturele verenigingen en activiteiten in onze gemeente en roepen dan ook iedereen op die een mooi cultureel idee heeft de subsidie aan te vragen.” Er is de afgelopen maanden al een breed cultureel aanbod ontstaan uit eigen, lokale initiatieven. Ondanks de beperkingen en onzekerheid waar wij nu mee te maken hebben, wil de gemeente Midden-Drenthe dit enthousiasme graag vasthouden. “Juist in dit soort tijden kan cultuur mensen verbinden en kunnen mooie, originele initiatieven ontstaan”, aldus wethouder Bouwman.

Spelregels
Voor het aanvragen van subsidie geldt een drietal spelregels:

  • het initiatief, idee, project of evenement moet een relatie hebben met het thema ‘vrijheid’; het overkoepelende thema van Culturele Gemeente Midden-Drenthe;
  • het initiatief, idee, project of evenement moet inwoners van Midden-Drenthe betrekken; en
  • het initiatief, idee, project of evenement moet dit najaar (2020) uitgevoerd worden of plaatsvinden.

De subsidieaanvragen worden aan deze spelregels getoetst en aan de Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe, de Algemene Subsidieverordening van de gemeente Midden-Drenthe en de Algemene Wet Bestuursrecht. Dit betekent dat de adviescommissie Cultuur een advies uitbrengt aan de stuurgroep Culturele Gemeente over de (deels) toe te kennen of af te wijzen subsidies.

Een aanvraag indienen

Heeft u een goed, leuk, origineel en/of nieuw cultureel idee? Vult u dan het aanvraagformulier in. Dit formulier moet volledig ingevuld worden en tezamen met een toegelichte begroting en eventueel een projectplan verstuurd worden. Dit kan tot 1 juni a.s. U krijgt na deze datum zo spoedig mogelijk bericht.