Cultureel Midden-Drenthe

Twee portretten van Midden-Drentse bruggenbouwers onthuld tijdens Kunst- en Cultuurcafé

21 september – Woensdag 20 september organiseerde de gemeente Midden-Drenthe het tweede Kunst- en Cultuurcafé. De Waterstaatskerk in Bovensmilde stond die avond in het teken van de aftrap van het culturele seizoen waarbij iedereen die kunst en cultuur een warm hart toedraagt welkom was.

Wethouder Dennis Bouwman onthulde de eerste twee portretten van Midden-Drentse bruggenbouwers gemaakt door kunstenaars van het Drents Portret. Ook maakte hij bekend dat er vanaf 2024 een culturele prijs komt.

Wethouder Dennis Bouwman: ‘Het enthousiasme om culturele activiteiten in Midden-Drenthe te organiseren is groot. Dat kwam tijdens het kunst- en cultuurcafé weer duidelijk naar voren. Als gemeente vinden we het ook belangrijk dat er zoveel verschillende activiteiten worden georganiseerd voor onze inwoners, want cultuur verbindt en draagt bij aan noaberschap in onze mooie gemeente’.

Bruggenbouwers

De portetten van de bruggenbouwers Wout Stam en Peter Mendelts waren de eerste twee kunstwerken die door de kunstenaars Anneke Verstegen en Klaas Koops van het Drents Portret in beeld zijn gebracht. Twee portretten die onderdeel uitmaken van in totaal 10 portretten vanuit het project Bruggenbouwers. Een project wat is gestart door het Drents Portret en Midden-Drenthe in het kader van het 25-jarige bestaan van de gemeente. In de november worden de andere acht portretten, gemaakt door verschillende kunstenaars van het Drents Portret, onthuld. Vervolgens is er een expositie van de portretten in het gemeentehuis in Beilen.

Kunst en Cultuurcafé

Naast de onthulling van de portretten was er die avond aandacht voor de kunst- en cultuur4daagse en fondsenwerving in de cultuursector. De avond werd muzikaal opgeluisterd door John & Nienke uit Bovensmilde. Netwerken en met elkaar in gesprek gaan over culturele activiteiten voor het komende seizoen was daarnaast een belangrijk onderdeel van de avond.