Cultureel Midden-Drenthe

Films van het Jongeren Filmkamp 2019 in première

Donderdag 14 november was het dan eindelijk zover! De films die gemaakt zijn tijdens het Jongeren Filmkamp 2019 zijn in première gegaan. Lees hieronder het verslag van Bianca van Gelderen.

‘Donderdag 14 november. Eindelijk was het dan zover. Vanavond gaan we de films vertonen die de groepen gemaakt hebben tijdens het filmkamp dat we gehouden hebben in de herfstvakantie 2019.

De gemeente Midden-Drenthe heeft ons de Raadzaal ter beschikking gesteld en daar zijn we zeker erg trots op en blij mee. Iedereen werd hartelijk ontvangen met een kopje koffie en cake. Het werd steeds drukker. Wat een opkomst! Er zijn zeker wel zo’n 60 mensen komen kijken naar de films van de jongeren. De jongeren zelf natuurlijk, maar ook ouders, leden van het bestuur van NOVA-Noord, de voorzitter van de NOVA, onze landelijke vereniging en belangstellenden van de Beiler Video Club.

Wat een geweldig enthousiasme, en de sfeer zat er direct in; jongeren vielen elkaar om de nek en er werden herinneringen opgehaald.

De wethouder van cultuur, de heer Dennis Bouwman, opende de avond wat het geheel een officieel tintje gaf. Daarna heeft Arjan ons op een geweldige manier door de avond geleid. Voor iedere groep had hij een leuk woord van waardering en tussendoor vertelde hij ook nog even wat meer over onze Jongeren filmstudio in Beilen. Voor iedere film kwamen de makers even naar voren en vertelden de zaal enthousiast over hun film.

Er zijn door 4 groepen 4 speelfilms gemaakt: ‘Game Over’, ging over een jongen die dacht dat hij in een game terecht was gekomen. ‘De Horror Manege’ waarbij vele slachtoffers vielen, ‘Blauwe plekken’ dat over kindermishandeling en vriendschap ging en ‘Youngblood’, een muziekclip op het nummer.

Wat is er hard gewerkt tijdens het kamp! We konden niet eens alle bloopers en vlogs laten zien want de tijd was zo voorbij. Er is ook veel gelachen, want wat is er leuker dan jezelf op het grote doek zien? Alle herinneringen aan de opnames komen weer binnen en dus grote hilariteit als er weer iemand, voor de film, zelfs in de sloot wil vallen.

Na afloop werd er onder genot van een hapje en een drankje nog even gezellig nagepraat en daarna ging iedereen weer tevreden naar huis. Wij bedanken de gemeente voor hun hulp en goede zorg.’